Rákóczifalván is trafiboxból lesik majd a gyorhajtókat

Megosztás

A közlekedők nagy kedvencei a traffipaxok és a civil rendőrautók, utóbbiak menet közben is figyelik a szabálytalankodókat. Újabb eszközök is vadásznak a gyorshajtókra, ezek pedig a fixen telepített trafiboxok. Kellenek is ezek, hiszen annyi a gyorshajtó az utakon, mint égen a csillag.

Jászberényben és Szolnokon már szolgálnak trafiboxok, utóbbit a rendkívül forgalmas 442-es út mellett telepítettek le.

Most eggyel nő ezen eszközök száma.

Mint arról Rákóczifalva önkormányzata tájékoztatást adott, 2023. decemberére a trafibox telepítéséhez szükséges előkészítési folyamatok lezárultak, megtörtént a közműegyeztetés, valamint a közútkezelői hozzájárulást is megkapták. A kivitelezés tervezetten 2024. januárjában kezdődik és várhatóan január első felében átadják a munkaterületet a kivitelező részére.

A hozzászólók egy része szerint nagy segítség ez a magyar családoknak, ám ha azt vesszük, hogy ha egy-egy felelőtlen száguldás nem végződik halálos balesettel vagy anyagi kárral, netán tetemes büntetéssel, akkor bizony ezt annak vehetjük…

Egy hozzászóló azt közölte, hogy a Szent László király utca (ez a 442-es) Deák Ferenc utca csatlakozásának környékén telepítik az eszközt.

A trafiboxok elhelyezése az önkormányzatok kezdeményezésére történik. A közeljövőben még két településen lehet trafibox, az önkormányzatokkal az egyeztetés még zajlik.

Forrás: Rákóczifalva Facebook

Kapcsolódó cikkek